Davutoglu nudi pomoć Iraku u borbi protiv islamista

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu nudi pomoć Iraku u borbi protiv islamista

Turski premijer Ahmet Davutoglu ponudio je juče vojnu pomoć Iraku u borbi protiv džihadista iz grupe Islamska država, dok tužilac Međunarodnog krivičnog suda traži način da pokrene postupak protiv džihadista.

- Davutoglu je ponudio vojnu pomoć Turske Iraku - izjavio je irački premijer Hajdar al-Abadi na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u Bagdadu.

On je precizirao da bi ova pomoć mogla da se odnosi na snabdevanje oružja i obuku člavova iranske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacionalne garde koja bi trebalo da bude oformljena. Al-Abadi je rekao da ga je Davutoglu pozvao da sledeći mesec poseti Tursku.

Tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Fatu Bensuda rekla je da traži način da pokrene postupak protiv džihadista iz Islamske države.

- Postoje važna i brojna obaveštajna saznanja prema kojima u redovima Islamske države ima stranaca iz država koje su potpisale konvenciju sa MKS, kao što su Jordan, Tunis, ali i iz nekih evropskih država - naglasila je Bensuda.

Ona je dodala da bi protiv osumnjičenih lica mogao biti pokrenut postupak za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.