Daanas o kandidatima za lidera DSS

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daanas o kandidatima za lidera DSS

Demokratska stranka Srbije održaće sednicu Glavnog odbora posle koje bi trebalo da bude poznato ko su kandidati za novog lidera stranke, koji treba da bude izabran na skupštini u oktobru.

Sednica Glavnog odbora biće održana u Beogradu, a uvodno izlaganje podneće zamenik predsednika DSS  Aleksandar Popović, navodi se u kratkoj najavi te stranke.

Dnevni red sednice se pretežno odnosi na tehničke promene statuta a pretpostvaljam da će članovi tražiti od zamenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika da objasni dešavanja oko odlaska Nenada Popovića koji je najavio osnivanje nove partije, kaze predstavnik D S S sa KIM Marko Jakšić.

On je potvrdio Tanjugu da je pokrajinski odbor D S S, a što su prihvatili i opštinski odbori sa KIM podržao kandidaturu Sande Rašković Ivić za novog lidera stranke.

Glavni odbor D S S trebalo bi da razmatra izmene stranačkog statuta, saopštili su ranije predstavnci D S S objašnjavajući da opštinski odbori tek treba da prelože kanbdidate za predsednika, koji će zameniti Vojislava Koštunicu.

Funkcioneri D S S Miloš Aligrudić i Rašković Ivić saopštili su da će prihvatiti kandidaturu za novog lidera stranke, dok je Slobodan Samardžić rekao je ranije novinarima da to neće uraditi.

Mediji su u potencijalnog kandidata za predsednika uvrstili i predsednika beogradskog odbora DŠ Andriju Mladenovića koji se nije izjašnjavao o tome.

Izborna skupština D S S na kojoj treba da bude izabran novi predsednik najavljena je za oktobar.

Bivši funkcioner Nenad Popović napustio je D S S i najavio osnovanje nove poltičke partije i uz pomoć, takođe bivšeg funkcionera te stranke Milana Stamatovića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.