Čudo neviđeno: Pojeftinile cigarete!

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo neviđeno: Pojeftinile cigarete!

Pušači u Srbiji našli su se u čudu kada su videli da su u poslednjih par dana cene pojedinih marki cigareta snižene i do 30 dinara.

Za paklicu "pall malla" čiji je proizvođač "Britiš amerikan tobako" pušači će sada morati da izdvoje 20 dinara manje, jer je cena spuštena sa 200 na 180 dinara.

Cene je snizio i proizvođač "Filip Moris", pa sad paklica "bonda" košta 170 dinara, umesto 190.

Za "viceroy" kupci izdvajaju i do 30 dinara manje. Cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "100 s" pakovanja je snižena sa 190 na 170, dok je "normalna" paklica pojeftinila sa 190 na 160 dinara.

Cigarete "york" jeftinije su za 10 i 20 dinara, u zavisnosti od pakovanja. Isti slučaj je i sa "M.C." cigaretama, kao i sa "fastom". Snižene su i cene za "L&D", "monus", "P.S.", "Monte Carlo", "Next", ...

Direktor Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović rekao je za Mondo da je ovo sniženje iznenadilo mnoge, jer su svi očekivali da će cene cigareta u Srbiji biti samo više, zato što su među najjnižima u regionu.

On kaže da je razlog za sniženje slaba prodaja!

Na to ukazuje i činjenica da su snižene samo cigarete "srednjeg ranga", odnosno one koje pušači u Srbiji najčešće kupuju.

- Politika je bila da cigarete stalno treba da poskupljuju, a nikako da budu jeftinije. I zbog toga ovo sniženje sasvim očigledno ukazuje da je prodaja pala i da su proizvođači jednostavno morali da snize cene - kazao je Jovanović.

To nam je potrvdio i Mića, vlasnik jedne male radnje na Dorćolu koja, između ostalog, prodaje i cigarete.

On kaže da su se pušači koji kupuju kod njega zaista našli u čudu zbog povoljnijih cena, a da su najveći šok doživeli kada su pre par nedelja videli da je paklica "kamela" snižena sa 240 na 200 dinara.

Sve u Službenom glasniku

Cene su snizili svi domaći proizvođači, niška filijala "Filip Morisa", vranjska "Britiš ameriken tobakoa" kao i "Monus", ali i pojedini inostrani čije cigarete se prodaju na našem tržištu, recimo hrvatski TDR (Tvornica duhana Rovinj). U poslednjem Službenom glasniku RS 127/2014 objavljene su nove, niže cene koje važe od 21. i 24. novembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČUDO NEVIĐENO Cigare su pojeftinile i to iz najboljeg mogućeg razloga

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014

Pušači u Srbiji našli su se u čudu kada su videli da su u poslednjih par dana cene pojedinih marki cigareta snižene i do 30 dinara...Direktor Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović rekao je za Mondo da je ovo sniženje iznenadilo mnoge, jer su svi očekivali da će cene...

Nastavak na 24sata...

Snižene cene: Pojeftinile cigarete!

Izvor: Press, 26.Nov.2014

Pušači u Srbiji našli su se u čudu kada su videli da su u poslednjih par dana cene pojedinih marki cigareta snižene i do 30 dinara. . Za paklicu "pall malla" čiji je proizvođač "Britiš amerikan tobako" pušači će...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.