Chieftec GPE-600S – energetski efikasno napajanje za ozbiljne PC mašine!

Izvor: ItRešenja.com, 28.Sep.2016, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chieftec GPE-600S – energetski efikasno napajanje za ozbiljne PC mašine!

Energetski efikasna napajanja sve su traženija roba na tržištu, posebno od strane najzahtevnijih kupaca koji sa njima ne samo što žele da uštede novac, već i direktno utiču na očuvanje životne sredine. Kompanija Chieftec već duži niz godina je poznata po vrhunskim napajanjima koja nose posebne Eco certifikate, međutim ovaj veliki proizvođač sada je rešio da ode korak dalje i kreira posebnu ECO GPE familiju napajanja koju odlikuje energetska efikasnost veća od 85% i skup najnaprednijih >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << tehnologija za uštedu energije zahvaljujući kojima potrošači mogu da osete drastičnu razliku između klasičnih napajanja visoke izlazne snage i ECO rešenja koja im nudi Chieftec. Pomenuta ECO GPE familija napajanja trenutno broji četiri modela (GPE-400S, GPE-500S, GPE-600S i GPE-700S) i sva četiri rešenja bez problema mogu da zadovolje kako potrebe umereno zahtevnih korisnika, tako i onih koji traže samo vrhunske performanse/karakteristike. Ako po strani stavimo modele izlazne snage od 400W i 500W koja su više dizajnirana za kupce sa manjim zahtevima napajanje oznake GPE-600S (600W) deluje kao najoptimalniji i cenovno najisplativiji izbor za većinu korisnika koji u planu imaju sklapanje zahtevnijih desktop PC mašina.

Chieftec je GPE-600S napajanje pozicionirao tako da cenom bude prihvatljivo većini kupaca. Sa druge strane elektronski proizvođač je ovaj izvor uradio maksimalno korektno, šta više svakom detalju je posvećena maksimalna pažnja, a izrada je takva da ostavlja utisak kao da je reč o napajanju iz najviše premium klase. Osnovu GPE-600S napajanja čini elektronski skup koji smo prošle godine već videli u moćnoj NITRO familiji napajanja istog proizvođača, samo je Chieftec ovde energetski sve mnogo bolje optimizovao. Samo napajanje nije modularnog tipa i to je nekako logično jer bi u tom slučaju minimum za 30% bilo skuplje, a ideja cele ECO porodice je da bude pristupačna/dostupna svima. Ono što je važno je da kablovi koji izlaze iz izvora se lako mogu podvezati trakicama koje se isporučuju u pakovanju, tako da nema bojazni oko eventualnog stvaranja šume kablova u kućištu i moguće loše cirkulacije vazduha oko vitalnih komponenti računara. GPE-600S napajanje se lako montira, iako je poprilično teško, a kako je izvedeno u PS II format nije teško zaključiti da će se bez većih problema razumeti sa svim ATX kućištima.

Tehnički gledano GPE-600S napajanje krasi skup vrhunskih tehnoloških rešenja počevši od UVP (Undervoltage protection), OVP (Overvoltage protection), SCP (Short-circuit protection), OPP (Overload protection) pa sve do AFC (Automatic Fanspeed Control) zaštite/unapređenja. Međutim, ono što ovo napajanje izdvaja od ostalih jeste da poseduje čip koji kontroliše nivo opterećenja na taj način što obara performanse ostalih komponenti (pri maksimalnom preopterećenju), najčešće najvećih potrošača iniciranih u desktop računaru. Na ovaj način ne samo da se PC mašina štiti od eventualnog otkaza već se i značajno produžava životni vek komponenti. Dodatnu vrednost GPE-600S napajanju daje i 120 mm ventilator koji jedva da se čuje pa bilo koja mašina koja bude posedovala ovaj izvor biće veoma tiha. Održavanje napajanja je maksimalno jednostavno, a Chieftec u okviru prateće dokumentacije nudi nekoliko načina kako je isto moguće uvek držati u savršenom stanju.

Kada su performanse u pitanju Chieftec je GPE-600S napajanje izbalansirao tako da one uvek dolaze do izražaja. Primera radi ovo napajanje se odlično snašlo kako sa prosečnim PC mašinama, tako i sa opasno moćnim multimedijalnim rešenjima. Može da bude solidan izbor i za neku manje zahtevnu gejming mašinu, što je svakako preporuka više za većinu potencijalnih kupaca. I na kraju ono najvažnije – ovo je, kao što smo napomenuli cenovno veoma korektno pozicionirano napajanje zbog čega će sigurno lako naći put do velikog broja kupaca. Ako imate bilo kakave sumanje, probajte ga i verujemo da će vam već nakon 30-tak minuta rada sve biti jasno!

Cene (sa PDV-om): 7.899,00 dinara

Kontakt: List

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Chieftec GPE-700S – Eco napajanje velike izlazne snage!

Izvor: ItRešenja.com, 28.Sep.2016

Nova era naprednih Eco napajanja je pred nama i to pre svega zahvaljujući kompaniji Chieftec koja je na tržište lansirala ECO GPE familiju napajanja koja je koncipirana tako da maksimalno štedi energiju bez gubitka na performansama. Ovo je prva serija napajanja koja podržava ENERGY STAR 5.0 standard,...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.