Čekali nadležne, pa uradili sami: Biciklisti sredili trotar na Pančevačkom mostu (FOTO)

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekali nadležne, pa uradili sami: Biciklisti sredili trotar na Pančevačkom mostu (FOTO)

Biciklisti iz Beograda koji se godinama unazad trude da ojačaju svest o važnosti ovog prevoznog sredstva, sada su, nakon neuspele "potere za nadležnima", rešili da sami poprave trotoar na Pančevačkom mostu.

Aktivisti iz udruženja građana "Ulice za bicikliste" sami su popravili ivičnjak Pančevačkog mosta, a kažu da je to "samo jedan od problema na trotoarima na mostu, koji su zarasli u rastinje, razrovani, ispucali".

- Više beogradskih biciklističkih udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se već skoro godinu i po obraća gradskim i republičkim institucijama u vezi sa ovim problemom, ali bez uspeha.

Do sada smo dobili najrazličitije odgovore, što u telefonskim razgovorima što pismenim putem. JP "Putevi Srbije", koje je do sad radilo sitne popravke na trotoarima, kao što je zamena upalih betonskih ploča ispod asfalta, odriče se odgovornosti i upućuje na Grad Beograd, odnosno gradsku Direkciju za puteve - kažu u ovom udruženju.

U vrtlogu prebacivanja nadležnosti sa jedne na druge institucije, ljubitelji bicikala odlučili su da sami urede trotoar.

"Ukupan trošak 1.000 dinara, plus tri sata efektivnog rada", napisali su uz fotografiju obnovljenog ivičnjaka.

- Postavljamo pitanje: Da li je moguće ni posle skoro godinu i po dana ne znamo ko je nadležan za popravku? Zahtevamo od ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradonačelnika Beograda Siniše Malog da reše ovo pitanje, jer je besmisleno obraćati se gradskim i republičkim službama koje ovaj, žargonski rečeno, ping - pong nadležnosti mogu da nastave u nedlogled, bez namere da nešto konkretno urade - dodaju u UG Ulice za bicikliste.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.