CRNA PARODIJA Kako se na Bliskom Istoku rugaju džihadistima

Izvor: Blic, 31.Avg.2014, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA PARODIJA Kako se na Bliskom Istoku rugaju džihadistima

Dok militantni pripadnici Islamske države Iraka i Levanta (ISIS) nastavljaju svoju brutalnu ofanzivu u Siriji i Iraku, neki su preduzeli potpuno drugačiji pristup u otporu – uz pomoć društvenih medija, piše “Hafington post”.

Girls just want to have fundamentalism #ISISmovies

— Amro Ali (@_amroali) August 16, 2014

Poslednjih nedelja na Tviteru i Fejsbuku pokrenute su desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kampanja u kojima se ismevaju ekstremisti. Dok neki smatraju da je ovakav humor neprimeren, drugi kažu da je to način da se usprotive džihadističkoj taktici zastrašivanja.

Kill Bill, Kill Everyone #ISISmovies

“Ponekad morate da ismevate, da omalovažavate… Zato što je omalovažavanje ponekad ono čega se vaši neprijatelji najviše plaše”, napisala je američka književnica libijskog porekla Hend Amri na Tviteru.

Stoned #ISISMovies

Korisnici Tvitera napravili su i lažnu naslovnicu “Džihad Voga”, ismevajući propagandnu mašineriju ekstremista, koji (stvarno) izdaju svoj magazine.

Just finished shooting for the new edition of jihadi vogue what do u think? pic.twitter.com/gn9LJ0F3zy

Kada se misteriozni vođa ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadi pojavio u javnosti u julu u Mosulu, društveni mediji su brujali od šala na račun njegovog skupog sata, koji je odudarao od njegove iznošene odeće.

#Baghdadi's Choice - from #OMEGA .... available at all #ISIS-Stores in #Syria and #Iraq. cc: @SultanAlQassemi pic.twitter.com/2QnkSyvbru

U Libanu je jedan sajt za vesti objavio satirični članak u kome se navodi da su militant odložili invaziju zbog kompleksnog libanskog političkog sistema. U palestinskoj satiričnoj televizijskoj emisiji “Vatan ala Vatar” u junu su islamisti prikazani kao komični licemeri.





Palestinska parodija na račun ISIL-a:
Pogledaj vesti o: Sirija,   Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.