Budžet Niša skoro 10 milijardi

Izvor: Blic, 17.Dec.2014, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Niša skoro 10 milijardi

Odbornici Grada Niša, posle višečasnovnog zasedanja usvojili su budžet za 2015.godinu koji će, kako je planirano iznositi skoro 10 milijardi dinara, dok je prvi rebalans najavljen za januar.

Prema rečima odbornika SDS-a budžet je nerealan i sastoji se od „spiska lepih želja“ , da javna rasprava nije održana adekvatno, a veliki broj primedbi upućen je vlastima jer nema nijedne kapitalne investicije u planu i što su komunalne takse previsoke.

Boban Mihajlović(SDS) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je za skupštinskom govornicom da je javnu raspravu trebalo organizovati na bolji nainčin, kako bi i građani mogli da postave pitanja i daju sugestije. - Nismo čuli od gradonačelnika šta je politika ove gradske vlasti, čuli smo objašnjnje u pisanom obliku koje je krajnje administratvno pisano bez detaljisanja. Bez mogucnosti da mi kao odbornici čujemo šta je to što se planira. Ovakav budžet nije realan. Izgleda kao spisak lepih želja, na prihodima I rashodima, prihodi su pravljeni onako kako odgovara rashodima, rekao je Mihajlović.

Naprednjaci su svoje stavove branili tako što su izneli podatke o zaostalim obavezama i kreditima koje su morali da vraćaju, a nasledili su ih od prethodne vlasti, i da je to jedan od razloga što nema kapitalnih investicija u planu.

Međutim, gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je za skupštinskom govornicom da je javna rasprava održana i da su sve sugestije prošle gradsko veće.

Na javnoj raspravi pojavile su se i NVO i predstavnici Javno-komunalnih preduzeća, tako da je bilo vremena da smo uzeli u obzir sve sugestije, rekao je Perišić.

Uprava za finansije dobiće 2,4 milijarde dinara, Uprava za privredu i održivi razvoj dobiće 754 miliona dok je za socijalnu zaštitu planirano 740 miliona. Gradonačelnik i Gradsko veće dobiće 46 miliona, a kultura 618 miliona dinara. Uprava za komunalne delatnosti dobiće 2,7 miliona i Uprava za građanska stanja oko 1,6 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.