Britanska novinarka: Roditelje kazniti zbog gojaznosti dece

Izvor: Blic, 27.Dec.2014, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska novinarka: Roditelje kazniti zbog gojaznosti dece

Novinarka britanskog tabloida "San" Kejti Hopkins izazvala je burne reakcije izjavom da bi "roditelje gojazne dece trebalo sudski godini zbog okrutnosti".

Hopkins je svoju kontroverznu konstataciju o gojaznosti iznela u dokumentarnom filmu koji će se idućeg januara prikazivati na kanalu TLC.

Novinarka se namerno ugojila za potrebe dokumentarca kako bi dokazala da "gojazne osobe treba da prestanu da okrivljuju druge za probleme koje bi one same mogle da kontrolišu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Kada sretnem roditelje čije je dete debelo, nemam nikakav problem da im, gledajući ih direktno u oči, kažem: "Vi ste krivi što vam je dete debelo. Vi ga maltretirate, to je okrutno prema njemu" – rekla je ona.

Hopkins je takođe navela da se ni malo ne libi da takve roditelje prijavi nadležnoj socijalnoj službi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.