Britanska ministarka: Zabraniti ekstremistima da se pojavljuju na televiziji

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska ministarka: Zabraniti ekstremistima da se pojavljuju na televiziji

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej predložila je danas da se uvedu nova ovlašćenja na osnovu kojih bi ljudima s ekstremističkim stavovima bilo zabranjeno da se pojavljuju na televiziji ili pišu po društvenim mrežama čak i ako time ne krše zakon.

Mej je na konferenciji vladajuće Konzervativne partije rekla da će, ako ponovo dobije većinu u parlamentu na izborima sledeće godine, ta stranka uvesti ovlašćenja za ometanje ljudi koji "šire otrovnu mržnju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema tom predlogu, policija bi mogla tražiti sudsku naredbu za ometanje "štetnih aktivnosti" ograničavanjem kretanja pojedinaca i sprečavanjem da govore u javnosti ili da pišu tekstove na internetu.

Mej je rekla da je samo manjina ekstremista nasilna, ali da je šteta koju mogu naneti društvu dovoljno velika da se deluje.

Ona je rekla da je najmanje 500 Britanaca išlo da se bori za islamske ekstremiste u Siriji i Iraku, i da su potrebne oštrije mere da se spreči radikalizacija mladih.

Borci za građanske slobode, pa i neki konzervativci, rekli su da mere koje je predložila Tereza Mej represivne i potencijalno kontraproduktivne.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanska ministarka: Zabraniti ekstremistima da se pojavljuju na televiziji

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej predložila je danas da se uvedu nova ovlašćenja na osnovu kojih bi ljudima s ekstremističkim stavovima bilo zabranjeno da se pojavljuju na televiziji ili pišu po društvenim mrežama čak i ako time ne krše zakon.. . Mej je na konferenciji vladajuće...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.