Blic na IFA u Berlinu: Huawei predstavio novi mate telefon

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" na IFA u Berlinu: "Huawei" predstavio novi "mate" telefon

Pre zvaničnog početka IFA, jednog od najvećih tehnoloških sajmova na svetu, Huawei je predstavio novi "mate S" telefon i pametni sat.

Glavna novina telefona čija će bazična verzija (RAM 3GB+ ROM 32GB) koštati 649 evra, je nova "touch" tehnologija.

Fingerprint Sense 2.0 je unapređena verzija tehnologije otključavanja telefona uz pomoć senzora za očitavanje otiska prsta. Pored toga, senzor služi za kontrolu notifikacija, pregledanje slika jednostanim pokretom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pravljenje selfi fotografije, odgovore na poziv...

Tu je i Knuckle Sense 2.0 - unapređena Knuckle Sense tehnologija koja je prvi put predstavljena sa modelom "huawei P8", a pruža mnoštvo mogućnosti uz samo jedan dodir prsta - brz prelezak iz jedne aplikacije u drugu uz ispisivanje prečica na ekranu - ispisivanjem slova “c” aktivira se kamera, “m” pokreće muzika, a “e” pretražuje Internet. Moguće je i kreiranje sopstevnih prečica, kropovanje slika...

Telefon će biti pored standardne bele, crne, sive i šampanj boje biti dostupan i u pink nijansi. Ima metalno kućište, AMOLED ekran od 5,5 inča, zakrivljenu poleđinu i spoljašnju ivicu od samo 2,65 mm.

Zadnja kamera modela "mate" S je od 13MP uz stabilizator slike, RGBW senzor, dok je prednja kamera opremljena sa 8MP.

Novi "Huawei" sat donosi dobru vest za sve korisnike jer je kompatibilan i sa IOS i sa Android telefonima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.