Bivši nemački predsednik na čelu lobističke agencije EMA

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši nemački predsednik na čelu lobističke agencije EMA

Bivši nemački predsednik Kristijan Vulf od danas počinje da radi kao predsednik lobističkog Evro-mediteransko-arapskog saveza (EMA), javljaju nemački mediji.

EMA, za koju se kaže da je nepoznata lobistička grupa, vidi sebe, prema sopstvenim naovodima, kao "posrednika između kultura", zastupa tesnu privrednu saradnju sredozemnog i bliskoistočnog regiona i savetuje one, koji u tom regionu žele da posluju. Jordanski princ Hasan je počasni predsednik EMA, Vulf bi na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog saveza trebalo da zamenik dosadašnjeg predsednika Adelhajd Sailer-Šustera. U toku svog mandata, Vulf je više puta posetio bliskoistični region i, kao šef nemačke države zalagao se za integraciju muslimana i rekao da islam, u međuvremenu, pripada Nemačkoj.

Vulf je od 13. juna ove godine slobodan čovek.

Tog dana je državno tužilaštvo Hanovera odustalo od zahteva za revizijom presude Vullfu, donete krajem februara pred Zemaljskim sudom, prema kojoj je on oslobođen optužbi za korupciju i podmićivanje. Vulf je bio prvi savezni predsednik u nemačkoj istoriji koji je morao da odgovara pred sudom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.