Bez odlaganja izabrati delegate u Dom naroda

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez odlaganja izabrati delegate u Dom naroda

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je članove kantonalnih skupština u Bosansko-podrinjskom, Sarajevskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu da bez odlaganja izaberu delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U pismu upućenom članovima kantonalnih skupština, Incko ih podsjeća na obavezu koju imaju prema odredbama Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, te upozorava da je predviđeni rok istekao i da nisu ispoštovali obavezu izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << delegata iz svojih kantonalnih skupština, saopšteno je iz OHR-a.

"Podrazumijeva se da sve dok se ne formiraju Dom naroda Parlamenta FBiH i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ovi nivoi neće moći usvojiti reformske mjere potrebne da se riješe ozbiljni socijalni i ekonomski problemi ove zemlje", upozorio je visoki predstavnik.

Incko je pohvalio Centralnu izbornu komisiju BiH i izrazio podršku toj instituciji za napore koje je uložila u rješavanje ovog pitanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.