BenQ W2000 projektor – zabavi nikad kraja!

Izvor: ItRešenja.com, 24.Jul.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BenQ W2000 projektor – zabavi nikad kraja!

Veliki televizori sa moćnim panelima nisu jedini izbor kada je gledanje filmova i uživanje u sedmoj umetnosti upitanju. Vrhunski kućni HD video projektori takođe su sjajan izbor, posebno za one prave ljubitelje pokretnih slika, koji vole da im ceo zid (ili platno, još bolje) budu prekriveni slikom visoke definicije. Kompanija BenQ jedna je od retkih koja nudi vrhunska rešenja u ovoj kategoriji i to po više nego korektnim cenama, a model koji se trenutno ističe kao poseban nosi oznaku W2000. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Reč je o vrhunskom multimedijalnom projektoru baziranom na najnovijim tehnološkim otkrićima i Rec. 709 standardu koji korisniku donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu. Mnogi kažu da je sa ovim projektorom sedma umetnost doživela procvat u kućnom okruženju – zato hajde da vidimo šta ga čini posebnim.

Ono što odmah W2000 izdvaja od drugih projektora iz iste kategorije je njegov moderan dizajn i besprekorna izrada. Za kostur je upotrbljena aluminijumska konstrukcija (u odnosu na čeličnu ima znatno manju težinu) dok je kućište napravljeno od vrhunske plastike otporne na sve spoljne uticaje. Ista je veoma jednostavna za održavanje, a ono što je posebno zanimljivo je da se vremenom ne haba i ne bledi. Sa druge strane kompletnu elektroniku potpisuju najveći igrači u svetu projekcije slike što unapred puno govori o kvalitetu W2000 projektora. Njegovu osnovu konkretno čini DLP sistem poslednje generacije kome je maksimalna operativna rezolucija podešena na 1920×1080 dpi. Osvetljenje je fiksirano na 2000 ANSI lumena i to pri maksimalnom kontrastu od 15000:1 čime je BenQ odlučio da i u prostorijama sa više svetla slika bude kristalno jasna i čista.

Od ostalih hardvesrki bitnih karakteristika W2000 projektora ističemo njegov objektiv (F = 2.59 – 2.87, f = 16.88 – 21.88 mm) zahvaljujući kom slika ima ogromnu dijagonalu na platnu i naravno zavidan nivo oštrine i dubine. Format slike kod ovog projektora je podešen na 16:9 mada smo mi očekivali da će proizvođač sa ovakvim rešenjem ispratiti novi trend od 16:10 ali to očito ostaje za modele koji tek dolaze. Prema specifikacijama radni vek lampe W2000 projektora je oko 6000 radnih časova u Eco modu, što je primera radi daleko bolje od većine Epson-ovih modela iz iste klase – to je još jedna od velikih prednosti jer lampa pri zameni čini više od 30% ukupne cene projektora. Po pitanju konektivnosti W2000 može da se takimiči sa najboljim multimedijalnim projektorima na tržištu, ali ostaje žal što nije opremljen Wireless konekcijom jer bi ga ista učinila još komfornijim i fleksibilnijim u radu.

Kako bi sve bilo na nivou W2000 u paketu dolazi sa odlično osmišljenim grafičkim okruženjem u kom bi se apsolutno svako snašao (čak i početnici). Nama su se posebno dopale mogućnosti brzog podešavanja kvaliteta slike i opacija lakog upravljanja sadržajem sa bilo kog izvora. Došli smo i do ključnog dela, a to je pogađate – kvalitet slike. Isti je na najvišem mogućem nivou i to nisu samo reči pukog posmatrača već proverenih Altona i kolor testova. Prema njima prirodnost boja je u samom vrhu što se isto može reći i za detaljnost i oštrinu. Čak i da sud testova stavimo po strani i prepustimo sve golom oku – u modernim SF i akcionim filmovima će se videti maksimalna dominacija W2000 projektora, tj. razlika u kvalitetu prikaza, reprodukcije boja i detaljnosti poređeno sa bilo kojim rešenjem iz istog cenovnog ranga. Grafika i 3D objekti su nestvarno dobro prikazani tako da ovaj projektor može dobro da dođe i arhitektama, ali i modelarima. Zbog brze promene sličica W2000 je i više nego korektna zamena za profi gejming projektore.

I šta reći na kraju osim da je BenQ bio na maksimalnoj visini zadatka i da je kupcima ponudio jedno zaista posebno rešenje koje će ih osvojiti i mogućnostima i vizuelnim izgledom. Prostije rečeno – ko voli filmove i želi da u njima uživa u visokim rezolucijama sa prirodnim bojama i maksimalnom oštrinom i detaljnošću od W2000 projektora teško da će naći nešto bolje bar kada se poredi odnos cena-performanse. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

BenQ W2000 projektor

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Jul.2017

Vreme ogromnih televizora je pred nama i tu se ništa ne može, međutim interesantan je podataka da i moćni HD projektori imaju svoje mesto na tržištu. Da je prodaja profi HD video projektora u uzlaznoj putanji najbolje govori i činjenica kako se broj prodatih primeraka značajno povećava iz godine...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.