BenQ GL2460 – svestrani monitor!

Izvor: ItRešenja.com, 22.Apr.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BenQ GL2460 – svestrani monitor!

BenQ je kompanija sa izuzetno dobrom reputacijom na tržištu monitora, a poslednjih nekoliko godina proslavila se sa sjajnim gejming rešenjima iz ZOWIE familije koja se već neko vreme mogu nabaviti i kod nas. Međutim, tamo gde je BenQ nepobediv sa svojim monitorima je klasa svestranih rešenja iz koje se trenutno izdvaja model GL2460 koji je koncipiran kao jedno svedeno, modern, lepo i moćno rešenje…

Konstrukcijski i vizuelno GL2460 je tipičan pripadnik svoje (već proslavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << i nadaleko popularne) GL klase monitora – jednostavan dizajn, odlična izrada, lepo rešeno postolje i vrhunski finiš jasno stavljaju do znanja da je reč o monitoru više klase. Završnica je glossy tipa i to baš stoji fino ovom monitoru, ali to sa druge strane znači da se oko održavanja “ima” posla – ipak uz dobru mikrofiber krpicu i malo nekog blagog sredstva za održavanje sve može da se reši. Postolje je okruglog tipa i stabilno je na svim vrstama podloga, dok su kontrole za upravljanjem OSD-jem na monitoru izvedene/postavljene sa desne strane i korisniku su odmah na dohvat ruke – jednostavno i praktično. Svedenost (naravno) dominira, kao i minimalnizan na koji smo već navikli od ovog proizvođača.

Kao i kod ostalih BenQ GL monitora, tako i u slučaju GL2460 monitora osnovu istog čini TN panel poslednje generacije, kao i napredno LED pozadinsko osvetljnje koje u velikoj meri doprinosi dobroj detaljnosti slike i vrhunskoj reprodukciji boja. Maksimalna radna rezolucija ovog monitora je 1920×1080 dpi, dok je odziv tečnih kristala 2ms (GTG). Monitor ima standarne uglove vidljivosti (170/160‎) za TN matricu na kojoj je baziran, odličan nativni kontrast (1000:1) i još bolji dinamički kontrast (12M:1) koji garantuju sliku čistu kao suza. Za ovaj monitor je inače specifično da nudi dobre mogućnosti za povezivanje (D-sub, DVI-D‎), ali i da poseduje sjajan skup tehnoloških unapređenja koja ga čine dodatno atraktivnim.

Uz BenQ-ovu tehnologiju Senseye Human Vision (poslednje generacije) reprodukcija boja na GL2460 monitoru dobija na pravom smislu. Pomoću šest vlasničkih tehnika kalibrisanja, Senseye 3 tehnologija pruža samo najbolji kvalitet gledanja u svakom od svojih šest unapred podešenih režima – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB i eko – gde je eko režim specijalno dizajniran za uštedu energije i (naravno) novca. Da sve bude jasnije – energetski štedljiv LED TN panel na ovom monitoru pruža veću uštedu energije od 14,3% i uz pomoć eko režima moguće je uštedeti i do 39,3% energije. Kvalitet slike koju donosi GL2460 monitor je impresivan u svim dimenzijama – sve boje u spektru su maksimalno verno reprodukovane, a detaljnost je izuzetna. Slika je kristalno jasna i čista o čemu najbolje govori prikaz kompleksnih 3D grafičkih elemenata koji se vide kao na Retina ekranu novih MacBook Pro mašina – impresivno, zar ne?!

Pored sjajne hardverske konstrukcije i odličnog kvaliteta slike GL2460 monitor se u svojoj klasi izdvaja i po tome što ima sjajno rešen OSD. Isti je jednostavno koncipiran i maksimalno je pregledan, tako da i korisnici sa manje iskustva veoma lako mogu da se snađu u njemu. Dodatnu lakoću u korišenju OSD-ja na ovom monitoru daje i činjenica da su sve mogućnosti i opcije vlasniku izvedene bukvalno “na dlanu”. Skrivenih opcija nema, a nadogradnja OSD-ja novim verzijama svedena je na jedan klik.

GL2460 monitor predstavlja jedno sjajno rešenje u klasi srednjih višefunkcionalnih monitora. Svom vlasniku nudi savršenu sliku, besprekorne reprodukcije boja i odlične detaljnosti. Može se koristiti za sve namene – od obavljanja poslovnih i kućnih potreba, preko surfovanja internetom do gledanja full HD filmova i igranja igrica – jednostavno, nema ograničenja. Velika prednost mu je i više nego atraktivna cena zbog koje će sasvim sigurno biti čest gost na većini radnih stolova!

Cena (sa PDV-om): 15.199,00 dinara

Kontakt: List

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.