Ban Ki Mun zabrinut zbog Ukrajine

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun zabrinut zbog Ukrajine

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je danas duboku zabrinutost zbog zaoštravanja konflikta u Ukrajini, posle tvrdnji Kijeva i Zapada da ruski vojnici deluju u borbama na jugoistoku Ukrajine.

Istovremeno, u izveštaju UN navedeno je da je oko 2.600 osoba poginulo u borbama u Ukrajini od sredine aprila, prenela je agencija AFP.

„Duboko sam zabrinut zbog pogoršanja situacije u Ukrajini“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Ban i dodao da su nedavne razgovore o okončanju krize „brzo zasenili izveštaji o pojačavanju sukoba“.

On je istakao da su zabrinjavajući izveštaji o prilivu naoružanja iz Rusije u Ukrajinu i da je potrebno hitno obezbedjivanje granice između te dve zemlje uz međunarodnu verifikaciju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ban duboko zabrinut zbog Ukrajine

Izvor: B92, 29.Avg.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio zabrinutost zbog zaoštravanja konflikta u Ukrajini, posle tvrdnji Kijeva i Zapada da ruski vojnici deluju u Ukrajini...Istovremeno, u izveštaju UN navedeno je da je oko 2.600 osoba poginulo u borbama u Ukrajini od sredine aprila, prenela je agencija AFP...Duboko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.