BOMBAŠ SAMOUBICA Napad na vozilo britanske ambasade u Avganistanu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBAŠ SAMOUBICA Napad na vozilo britanske ambasade u Avganistanu

Bombaš-samoubica napao je danas vozilo britanske ambasade u prestonici Avganistana Kabulu u kome je povređeno nekoliko osoba, izjavio je danas portparol britanske ambasade u Kabulu.

Prema njegovim rečima, za sada se ne zna koliko osoba je povređeno, ali u toku je zajednička akcija britanskih zvaničnika sa avganistanskom policijom, prenele su agencije.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ajub Salangi izjavio je da je bombaš-samoubica vozio motorcikl. U Kabulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u ponedeljak dogodila, takođe, velika eksplozija u kojoj su poginula dvojica američkih vojnika u napadu na njihovo vozilo. U istočnoj provinciji Paktika pobunjenici su u samoubilačkom napadu izvedenom u nedelju ubili 57 osoba na odbojkaškoj utakmici.

Napad se dogodio istog dana kada je avganistanski parlament potvrdio sporazume sa SAD i NATO, na osnovu kojih će biti omogućeno da međunarodne snage ostanu u Avganistanu posle 2014. godine. U skladu sa sporazumima koje je ratifikovao avganistanski parlament, SAD i NATO će moći da zadrže u okviru operacije "Odlučna podrška" oko 12.500 vojnika u Avganistanu sledeće godine.

Nova misija NATO-a biće usredsređena na podršku avganistanskim snagama, paralelno sa američkim antiterorističkim operacijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOMBAŠ SAMOUBICA Troje mrtvih u napadu talibana na britansku ambasadu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014

Najmanje tri osobe su poginule, a 33 su povređene u napadu bombaša-samoubice na vozilo britanske ambasade u prestonici Avganistana Kabulu, izjavili su danas avganistanski zvaničnici...Bombaš-samoubica napao je danas vozilo britanske ambasade u prestonici Avganistana Kabulu u kome su povređene 33...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.