BLOKADA NA FILOZOFSKOM SE NASTAVLJA Studenti po hodnicima čekaju odgovor Ministarstva

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKADA NA FILOZOFSKOM SE NASTAVLJA Studenti po hodnicima čekaju odgovor Ministarstva

Uprkos najavama o prekidu blokade, koje su se juče pojavile u javnosti, pobunjeni studenti Filozofskog fakulteta blokadu nastavljaju i danas. Od jutros dvadesetak studenata sedi u holu fakulteta i čeka odgovor od Ministarstva prosvete.

Kako javlja reporter "Blica", studenti su jutros imali sastanak i sa

ministrom prosvete i sa savetom Filozofskog fakulteta, koji su rekli da su im zahtevi razumni i opravdani, ali da svi moraju da sačekaju pravno tumačenje istih i konačan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovor studentima.

Na fakultetu rade šalteri za studentska pitanja, sekretari na departmanima, a u zgradi smo zatekli i mnoge profesore, koji u svojim kancelarijama obavljaju svoje vannastavne aktivnosti. Takođe, u zgradi od jutros ponovo ima struje i grejanja.

Međutim, u učionicama predavanja nema. U njima se i dalje nalaze poljski kreveti u kojima članovi "samoorganizovanog studentskog pokreta" spavaju, ne odustajući od svojih zahteva...

Podsećamo, predsednik Saveta Filozofskog fakulteta u Beogradu Svetlana Čizmić apelovala je juče na studente koji tu visokoškolsku ustanovu drže u blokadi već više od mesec dana da prihvate poziv Saveta na konstruktivan razgovor i obustave blokadu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.