Australijski  Kvantas otvorio najdužu avio-liniju u svetu

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski "Kvantas" otvorio najdužu avio-liniju u svetu

Australijska avio-kompanija Kvantas, sa najvećim putničkim avionom na svetu, uspostavila je najdužu non-stop liniju u svetu.

"Erbas A380" sleteo je prošle noći na Međunarodni aerodrom Dalas-Fort Vort 15 sati posle poletanja iz Sidneja, u Australiji, pošto je prevalio 13.805 kilometara.

Dvospratni četvoromotorni mlaznjak pozdravljen je mlazevima iz šmrkova na odredištu.

Na prvom najdužem letu je avion bio pun - prevezao je 484 putnika. Kvantas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ranije leteo na liniji Sidnej-Dalas avionom "boing 747", ali uz presedanje u Brizbejnu, Australija.

Karte za let "erbasom" na toj liniji koštaju od 1.900 dolara za ekonomsku klasu, dvostruko više za udobnija i šira sedišta u "prvoj ekonomskoj klasi", 7.000 dolara se plaća u poslovnoj klasi, a 12.000 do 13.000 dolara za prvu klasu, gde se dobija pidžama i sedište-krevet s dušekom od jagnjećeg krzna.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Australijski Kvantas uspostavio najdužu avio-liniju u svijetu

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2014

FORT VORT, Australijska avio-kompanija Kvantas (Qantas), sa najvećim putničkim avionom na svijetu, otvorila je danas najdužu avio-liniju na planeti. Kvantasov „erbas A380″ je prethodne noći sletio na Međunarodni aerodrom Dalas-Fort Vort nakon 15-časovnog polijetanja iz Sidneja, prenosi agencija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.