Android malver sa globalnim ambicijama: Na listi zemalja Trojanca FakeInst i Srbija

Izvor: Informacija.rs, 24.Apr.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Android malver sa globalnim ambicijama: Na listi zemalja Trojanca FakeInst i Srbija

Kada se se pojavili pre nekoliko godina, stručnjaci su predviđali da je samo pitanje vremena kada će mobilni malveri preći granice Rusije i Kine odakle je većina njihovih autora. Prognoze stručnjaka su se ostvarile, pa su noviji mobilni malveri, pre svih takozvani SMS Trojanci, uglavnom prilagođeni delovanju u različitim regionima sveta. Primer za to je Trojanac za Android nazvan Stealer (Trojan-SMS.AndroidOS.Stealer.a) o kome smo nedavno govorili a koji zauzima prvo mesto na najnovijoj Top 20 listi Kaspersky Laba na kojoj se nalaze trenutno najrasprostranjeniji mobilni malveri.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Android SMS trojanac

Izvor: ITsvet.com, 25.Apr.2014, 10:15

Android Trojan aplikacija koja šalje SMS poruke na premium brojeve se širila globalno prethodne godine povećavajući račune korisnika u preko 60 zemalja sveta uključujući i SAD, navodi kompanija Kaspersky Lab. Malware program koji je ova kompanija detektovala kao Trojan-SLS.AndoridOS.FakeInst.ef...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.