AMD LiquidVR tehnologija osvojila prestižnu Lumiere nagradu

Izvor: PCAxe.com, 09.Okt.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD LiquidVR tehnologija osvojila prestižnu Lumiere nagradu

Kompanija AMD je objavila da je njihova LiquidVR tehnologija, inicijativa posvećena kreiranju udobnog i maksimalno realističnog iskustva Virtuelne Realnosti (VR), nagrađena prestižnom Lumiere nagradom. Ovu nagradu dodeljuje udruženje Advanced Imaging Society, za inovacije u zabavnim tehnologijama, a ovoga puta je sedma tradicionalna dodela nagrada za tehnologije i nove proizvode održana u Paramount Pictures studiju, u Paramount kompleksu u Holivudu (Kalifornija).
„Nama je čast što je holivudska industrija prepoznala AMD LiquidVR tehnologiju kao budućnost na polju kreativne umetnosti i nauke“, rekao je Raja Koduri, viši potpredsednik i glavni arhitekta Radeon Technologies Grupe, u kompaniji AMD. „Sa AMD LiquidVR tehnologijom, programeri u filmskoj industriji, industriji igara, medicini, istraživanjima i edukaciji u potpunosti mogu iskoristiti GPU snagu Radeon grafike, i zajedno možemo kreirati zadivljujuće i revolucionarno VR iskustvo.”

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.