AKS osudila demoliranje kuće članice pregovaračkog tima

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKS osudila demoliranje kuće članice pregovaračkog tima

Skupština Advokatske komore Srbije (AKS) izdala je danas Rezoluciju kojom je osudila demoliranje kuće u blizini Novog Sada advokata Tanje Arsić, koja je i član pregovaračkog tima advokature sa Ministarstvom pravde.

AKS napominje da ne implicira da postoji bilo kakav drugi osnov za taj čin osim vandalskog ponašanja, navodi se u saopštenju te komore.

U rezoluciji se ističe da će AKS zaštititi na svaki zakonom predviđen način sve svoje članove, advokate i advokatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripravnike, od takvih ili sličnih napada, koje će smatrati atakom na celokupnu profesiju "koja predstavlja životni poziv i opredeljenje za ostvarenje uzvišenog idala pravde i pravičnosti".

Ovaj i svaki budući napad, ukoliko do njega dode, samo još više učvršćuje volju advokature da istraje do krajnjeg ostvarenja svojih ciljeva, a u interesu zaštite ljudskih prava svih građana Srbije i vladavine prava, navodi se u rezoluciji.

Skupština AKS takođe insistira da državni organi u što kraćem roku pronađu počinioce ovog gnusnog napada i protiv njih preduzme sve zakonom predviđene mere.

Na kući Arsićeve u noći između subote i nedelje razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, prozori i drugo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.