Vulin demantuje Vulina

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin demantuje Vulina

Ministar rada Aleksandar Vulin trebalo bi da se odluči: da li Haški tribunal destabilizuje Srbiju time što je pustio Šešelja na slobodu, ili tako što traži da se on vrati u pritvor.

- Odluka Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja u pritvor direktno ima veze s pokušajem rušenja vlade Aleksandra Vučića i destabilizacijom Srbije - rekao je juče Vulin.

On je optužio Haški tribunal da je doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluku da Srbiju uvuče u sukob i destabilizaciju.

- Rekao sam da će doći dan kada će Šešelj reći da se neće predati, a da će vlasti morati da ga uhapse. To se i događa. Sve to ima veze i sa govorom premijera Vučića 24. marta, kada je rekao da je reč o NATO agresiji, a ne o akciji. Odmah potom dolazi ovo - objasnio je Vulin.

On je istakao da Srbiju pokušavaju da destabilizuju „one zemlje koje nisu htele da dođu na obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja, kao i one koje u žalbenom veću Haškog tribunala imaju sudije“.

Međutim, on nije želeo da precizira o kojim zemljama je reč, uputivši novinare da se o tome sami obaveste. Predstavnike sedme sile takođe je zanimalo u kom svojstvu je Vulin odlučio da drži konferenciju za novinare na temu Vojislava Šešelja, kad resor koji vodi nema nikakve veze sa njim, i to u Palati “Srbija”. Međutim, Vulin je kazao da o Šešelju govori u ime Pokreta socijalista, čiji je predsednik.

Međutim, i pre pet meseci, kada je Haški tribunal odlučio da Šešelja pusti na slobodu, Vulin je ocenio isto - to je odluka kojom se želi izazvati destabilizacija Srbije. Vulin je tada kazao da je premijer Aleksandar Vučić omogućio da Šešelj dođe u Srbiju, ali i da ga “Hag pušta zbog destabilizacije zemlje”. Prema njegovom tumačenju, radilo se o poruci zbog odnosa Srbije sa Rusijom, ali je i tada naveo da “neće biti dozvoljeno da se destabilizuje Srbija i da premijera neće moći da uplaše”.

Nemojte plašiti Vučića na bilo koji način, neće vam uspeti - poručio je Vulin.

On je tada kazao da se zapravo radi o pretnjama Vučiću kome je, po njegovim rečima, govoreno “ako ne budeš promenio politiku kada je Rusija u pitanju, ako budeš održao paradu, ako Putin bude tako drag gost, videćeš da ćemo naći načina da destabilizujemo Srbiju”.

Osim Haškog tribunala i zapadnih sila, i DS je, po ministrovom sudu, imala veze sa puštanjem Šešelja na slobodu.

- Nije slučajno da je lider radikala pušten na slobodu tri dana pošto je poslanik te stranke dao podršku za rekonstrukciju Vlade Vojvodine čiji je premijer Bojan Pajtić. Ne ide to jedno s drugim - ocenio je Vulin.

Strane službe su se umešale, prema njegovom viđenju, i kada je u pitanju utakmica Srbija - Albanija.

- Mislite da je dron slučajno došao, da su to napravili navijači? To su radile strane službe i one su htele da izazovu destabilizaciju - kazao je Vulin, koji je i tada, kako je istakao, govorio lično mišljenje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Parodija i(li) tragedija: Vulin demantuje Vulina

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2015

Ministar rada Aleksandar Vulin trebalo bi da se odluči: da li Haški tribunal destabilizuje Srbiju time što je pustio Šešelja na slobodu, ili tako što traži da se on vrati u pritvor...- Odluka Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja u pritvor direktno ima veze s pokušajem rušenja vlade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.