U napadima dronom u Avganistanu ubijeno 20 džihadista

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadima dronom u Avganistanu ubijeno 20 džihadista

U dva odvojena napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana danas je ubijeno 20 militanata povezanih sa džihadističkom grupom Islamska država, izjavio je portparol guvernera avganistanske provincije Nangarhar.

Oba napada izvršena su kasno sinoć u okrugu Haska Mina, blizu pakistanske granice.

Zvanično se tvrdi da, osim 20 džihadista, u napadima nije poginuo niti je povređen nijedan civil.

U provinciji Nangarhar poslednjih meseci traju žestoke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borbe talibana i sledbenika Islamske države, koji se bore za kontrolu trgovinskih puteva.

Misija američke vojske u Avganistanu je u saopštenju za štampu potvrdila da je u Nangarharu došlo do "kinetičkog udara uperenog protiv pojedinaca koji su pretili silom".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najmanje 18 mrtvih u napadu Islamske države u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2015

Najmanje 18 kurdskih boraca i islamista ubijeno je danas u iznenadnom napadu Islamske države na severu Sirije, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava..."Pripadnici Islamske države napali su jednu školu gde su se nalazili kurdski borci u mestu Sarin. Najpre se jedan džihadista...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.