Šešelj se šegači, a Vučić paniči

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2015, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj se šegači, a Vučić paniči

Zamešateljstvo stvoreno nalogom za povratak lidera radikala Vojislava Šešelja u Haški tribunal se nastavlja. Dok premijer Aleksandar Vučić "Tribunalu i njegovim pomagačima" poručuje da čelnik radikala "neće biti hapšen na prepad", Šešelj uzvraća državnom vrhu "da vidimo kako će sada Vučić i Nikolić da me hapse".

Tu nije i kraj nadmetanja. Vučić objašnjava da će sačekati hašku papirologiju, pa se pozabaviti Šešeljevim zdravstvenim stanjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali vođa radikala odgovara da nikakav lekarski nalaz neće dostaviti ni Vladi Srbije, ni tom sudu.

Premijer je ponovio da je cilj da se uz pomoć Šešelja destabilizuje Srbija.

- Prvo ga pustite, pa tražite da vam ga vratimo. Pa, šta je to? Nisu ljudi džakovi. Malo da vam damo, pa nam malo vratite - ljutito je premijer bacio rukavicu na neodređenu adresu.

On je najavio da će 17. aprila SNS održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će se izjasniti i o političkom pritisku iz Haga.

Na optužbe "da neko želi destabilizaciju Srbije i srpskih vlasti putem Tribunala", sa Zapada nije stiglo ni slovo komentara. List "Danas" je pokušao da dobije stav u ambasadama SAD, Nemačke, Francuske i Velike Britanije u Beogradu. Odgovor je stigao samo od britanske ambasade, a u njemu je navedeno da je to pitanje za nezavisni međunarodni sudski organ UN.

- Nije dobro da ambasade drugih zemalja u Srbiji komentarišu događanja vezano za Šešelja - tumači za "Vesti" dugogodišnji jugoslovenski i srpski ambasador u penziji Dušan Simeonović. On kaže da sebi takve ocene dozvoljavaju samo diplomatski predstavnici zemalja koje se osećaju mnogo moćnima.

Vojislav Šešelj se u sredu ispred Palate pravde u Beogradu, gde je održano suđenje njegovom zameniku Nemanji Šaroviću za paljenje zastava NATO-a, EU, SAD i kosovske 2012, obratio pristalicama. On je ponovio da neće sarađivati sa Haškim tribunalom i da će pružati pasivan otpor prilikom hapšenja.

Pre obraćanja zapalio je zastavu Hrvatske.

To bi, prema njegovim rečima, bilo mešanje u unutrašnje stvari države u kojoj predstavljaju svoju zemlju i u ovoj situaciji dolivanje ulja na vatru koje bi moglo pogoršati bilateralne odnose.

- Nema komentara ni od vlada drugih zemalja, ali ih nema zato što nemaju pravi odgovor na ova dešavanja, pošto je jasno da je reč o pravno neosnovanim i licemernim potezima - zaključio je Simeonović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.