Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Vlada Srbije o Šešelju u skladu sa zakonima

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković nakon sastanka sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Sergom Brammertzom rekao je da će Vlada Srbije u skladu sa domaćim zakonima i međunarodnim pravom postupiti po zahtjevu za povratak Vojislava Šešelja u Hag.

Zahtjev za povratkom haškog optuženika u pritvorsku jedinicu u Schveningenu u srpsko ministarstvo pravde stigao je u ponedjeljak uvečer.

Selaković je takodjer izjavio da Srbija trenutno radi na izradi Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, koja bi trebala biti usvojena do kraja ove godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Selaković i Bramerc o Šešelju

Izvor: B92, 26.Maj.2015

Vlada Srbije će po zahtevu za povratak Vojislava Šešelja u Hag postupiti po domaćim zakonima i međunarodnom pravu, rekao je ministar pravde Nikola Selaković...Selaković je to poručio nakon sastanka sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom...Selaković i Bramerc saglasili su se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.