Rusija će odgovoriti istom merom u slučaju „zamrzavanja“ njene imovine

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će odgovoriti istom merom u slučaju „zamrzavanja“ njene imovine

01.08.2015. -

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poslalo je Stejt departmentu notu sa zahtevom da se ne zamrzava ruska imovina po predmetu „JUKOS“, piše list „Komersant“, pozivajući se na pismo Stejt departmenta u kom se kritikuje pozicija ruskog resora.

Američki Stejt department poslao je u julu pismo trojici bivših akcionera JUKOS-a — kompanijama „Hali enterprajzes“, „Jukos univerzal“ i „Veteran petroleum“. Američka diplomatska služba saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je stav MIP Rusije povodom rešenja Haške arbitraže.

U pismu se navodi da u Moskvi odluku po predmetu „Jukos“ smatraju „nepravednom“ i „politički angažovanom“ i da su stavili na znanje da su spremni da preduzmu recipročne mere u slučaju „zamrzavanja“ ruskih aktiva na teritoriji SAD.

„Svaki pokušaj primene zaštitnih i izvršnih mera prema ruskoj imovini koja se nalazi na američkoj teritoriji Rusija će smatrati kao osnovu za donošenje adekvatnih i recipročnih mera prema SAD i njenim građanima i pravnim licima“, naveli su u ruskom ministarstvu.

U MSP su dodali da će, u slučaju da državni organi SAD podrže odluku haškog suda, „bilateralnim rusko-američkim odnosima biti nanet još jedan težak udarac“.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ranije je potvrdio da se radi na izradi zakona po kom će inostrana imovina na teritoriji Rusije biti zamrznuta.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.