Radovan Karadžić sledeće subote u Beogradu?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovan Karadžić sledeće subote u Beogradu?

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić (70), koga je Haški tribunal 24. marta osudio na 40 godina robije, najverovatnije će u sledeću subotu, 3. juna, iz Haga doći u Srbiju kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četrdesetodnevni pomen, kaže za "Alo!" drugi Radovanov brat Luka Karadžić.

To je potvrdio i Karadžićev advokat Goran Petronijević, koji je rekao da su sve garancije za dolazak prvog predsednika RS od srpskih vlasti već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obezbeđene. Karadžić će na privremenoj slobodi biti najverovatnije nedelju dana, a prvo će otići u Obrenovac, gde mu je sahranjen nedavno preminuli brat. Njemu, prema Lukinim rečima, ovaj dolazak znači mnogo, jer je smrti brata izuzetno teško podneo i od toga dana ne prestaje da plače.

- Pomen našem bratu biće sledeće subote u Obrenovcu. Mi smo optimistični i nadamo se da će Radovan doći jer je sud tražio garanciju od srpskih vlasti, dakle, ne advokati. Garancije su dobijene i ne bi trebalo da bude većih problema. Radovanu bi mnogo značilo da dođe. Bilo mu je preteško što nije bio na sahrani našeg mlađeg brata jer je bio mnogo vezan za njega. Mi smo inače porodica koja je veoma emotivna i svi smo međusobno vezani. - kaže Luka Karadžić, prenose "Alo!".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

LUKA KARADŽIĆ ZA KURIR: Moj brat Radovan 4. juna u Srbiji!

Izvor: Kurir, 29.Maj.2016, 07:59

...BEOGRAD - Velike su šanse da bivši predsednik RS Radovan Karadžić bude pušten na privremenu slobodu, tvrdi njegov brat Luka Karadžić..Radovan Karadžić, koga je Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora, tražio je da ga puste ma sedam dana kako bi prisustvovao pomenu mlađem bratu Ivanu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.