Obradović: Ako i kada stigne nalog za hapšenje, postupićemo po njemu

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ako i kada stigne nalog za hapšenje, postupićemo po njemu

Ako i kada dobije nalog za hapšenje Vojislava Šešelja Srbija će po njemu postupiti, jer je to njena obaveza, rekao je Saša Obradović koji odlukom Vlade Srbije vodi postupak za vraćanje Šešelja u Hag.
"Mi ćemo po nalogu postupiti, to je naša obaveza, a o samom zahtevu za vraćanje odlučiće nadležni sud po svojoj proceduri", rekao je Obradović, prenosi Tanjug.
On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je juče stigla odluka Žalbenog veća Haškog tribunala koja, između ostalog, usvaja zahtev tužilaštva i nalaže Vladi Srbije da Šešelja odmah uhapsi bez nepotrebnog odlaganja, ali da još nije dobijen i nalog za hapšenje.
Odluka je vrsta naloga državi, ali bez naloga za hapšenje ne može da se pokrene postupak u skladu sa domaćim Zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom, ukazao je Obradović.
On je objasnio da se, ako stigne nalog za hapšenje, što ne zavisi od Srbije, on uručuje Minstarstvu pravde i odatle se prosleđuje nadležnom sudiji za prethodni postupak, koji odlučuje o ispunjenosti uslova za izručenje.
"To je postupak pred domaćim pravosuđem u koji mi ne bi trebalo da se mešamo", naglasio je Obradović.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sudnica bolja od banje"

Izvor: Mondo, 26.Maj.2015

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio da u svoju korist kao argument neće iznositi zdravstveno stanje, nakon što je Haški tribunal Vladi Srbije uputio zahtev za njegovo vraćanje u Hag...Foto: Beta, Emil Vaš..On je naglasio da je više nego očigledno da može da prati suđenje...

Nastavak na Mondo...

Ako i kada stigne nalog za hapšenje, postupićemo po njemu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015

Ako i kada dobije nalog za hapšenje Vojisalava Šešelja Srbija će po njemu postupiti, jer je to njena obaveza, rekao je danas Saša Obradović koji odlukom Vlade Srbije vodi postupak za vraćanje Šešelja u Hag..."Mi ćemo po nalogu postupiti, to je naša obaveza, a o samom zahtevu za vraćanje odlučiće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.