Marković: Sudovi postoje samo za Srbe; DSS: Haradinaj aboliran

Izvor: Večernje novosti, 27.Apr.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Sudovi postoje samo za Srbe; DSS: Haradinaj aboliran

Odluka suda u Francuskoj je još jedna u nizu političkih, a ne pravnih odluka, kao što je bio slučaj i u Haškom tribunalu. Haradinaj jeste i ostaje ratni zločinac, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma Odluka suda u Francuskoj je još jedna u nizu političkih, a ne pravnih odluka, kao što je bio slučaj i u Haškom tribunalu, a Ramuš Haradinaj jeste i ostaje ratni zločinac, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.„Više >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nema sumnje da međunarodni sudovi postoje samo za Srbe, a posebno Haški tribunal, koji je sudio samo onima koji su branili Srbe i branili svoju zemlju, a oslobađali zločince poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Ante Gotovine", istakao je Marković u izjavi za javnost.„Nije slučajno što Albanci na jugu Srbije i njihov vođa, Jonuz Musliju, kažu da im je predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić. Musliju je dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice za to što je izgovorio sa napisanim tekstom", izjavio je Marković i upitao kako bi se Francuzi osećali da neko kod njih kaže da mu predsednik nije Oland nego predsednik neke druge države.„Ramuš je komandovao za vreme terorističkih akcija OVK operativnom zonom 'Metohija', gde su se dešavali najstrašniji zločini nad Srbima, Romima i Albancima. Ramuš Haradinaj je komandovao masakrom u Radonjićkom jezeru i kidnapovanjima i ubistvima. Mnoga ubistva je i sam priznao u svojoj knjizi", podsetio je Marković."Još jedno puštanje na slobodu zločinca Ramuša Haradinaja nam govori šta možemo očekivati od Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK. I tu ćemo dobiti političke odluke i biće osuđeno nekoliko portira, a nijedan albanski zločinac koji je komandovao teorističkim akcijama", rekao je Marković i pozvao međunarodnu zajednicu da se vrati pravdi.DSS: HARADINAJ PRAKTIČNO ABOLIRANDemokratska stranka Srbije ocenila je danas da je odlukom francuskog suda da odbije zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, osumnjičenog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom Haradinaj praktično aboliran."Zaštita ratnih zločinaca nije ništa drugo nego zastupanje politike da su zločini ne samo dopušteni, već i poželjni ukoliko su u funkciji ostvarenja strateških ciljeva Vašingtona i Brisela. U ovom slučaju taj cilj je dezintegracija Srbije", poručuju iz DSS.Sud u Francuskoj je najgrublje prekršio međunarodno pravo, navode u DSS, i dodaju da je EU time pokazala ogroman rakorak između prakse i proklamovanih tzv. evropskih vrednosti.Ta odluka predstavlja sramotan dokaz prevlasti politike i geostrateških interesa vodećih zemalja Evropske unije nad vladavinom prava i međunarodnim obavezama, smatraju u DSS, a Srbiji, dodaju, nije mesto u takvoj EU.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Politička odluka, Haradinaj je bio i jeste ratni zločinac"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2017

"Današnja odluka suda u Francuskoj je još jedna u nizu političkih, a ne pravnih odluka, kao što je bio slučaj i u Haškom tribunalu, a Ramuš Haradinaj jeste i ostaje ratni zločinac", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma...- Više nema sumnje da međunarodni sudovi postoje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.