Lazarević u Srbiji za deset dana

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević u Srbiji za deset dana

HAŠKI tribunal doneo je odluku da se iz humanitarnih razloga zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja srpski general Vladimir Lazarević pusti na slobodu 3. decembra, posle dve trećine izdržane kazne, saznaju "Novosti". Generalovo zdravstveno stanje je toliko ozbiljno, da se teško bori sa nekoliko vrlo opasnih bolesti poput kancera i moždanih udara. U porodici Lazarević nam kažu da još nisu dobili nikakvo obaveštenje iz Haga i da nemaju nove informacije vezane za generala. - Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da bismo neku odluku mogli da dobijemo 3. decembra, jer mu tad ističu te dve trećine kazne - kaže Lazarevićev sin Milan, koji je po struci lekar. - Otac je nije dobro. Desetogodišnji zatvor je ostavio velike posledice po njegovo zdravlje. Čak sedam puta je operisan, šest puta u Hagu i jednom u vojnoj bolnici u Nišu. Tolike anestezije bi teško podneo i zdrav čovek od trideset godine, a ne on. Ima problema sa moždanom cirkulacijom, sa infarktima mozga, trombom, tumorom na kičmi, tumorom na nozi, oba kolena su mu operisana i teško hoda... Ne znam više šta sve nije operisao. Vladimir Lazarević osuđen je u Haškom tribunalu 2009. godine na 15 godina zatvora, ali mu je ta kazna posle žalbe preinačena na 14 godina robije. U Hag je otišao dobrovoljno 3. februara 2005. Osuđen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komadant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije. Lazarević kaznu izdržava u zatvoru u Sheveningenu, gde je pod stalnim nadzorom tamošnjih lekara. Trebalo je da bude prebačen u zatvor u Poljskoj, ali zbog konstantnih problema sa zdravljem to nikada nije učinjeno.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ljajić: General Lazarević 3. decembra na slobodi

Izvor: RTS, 26.Nov.2015

General Vladimir Lazarević biće pušten na slobodu iz Haškog tribunala 3. decembra, pošto mu tada ističu dve trećine izdržane kazne, rekao je za "Blic" predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.