Karamarko: Srbija ne može da da glumi mali Hag

Izvor: Blic, 06.Apr.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Srbija ne može da da glumi mali Hag

Prvi potpredsednik Vlade i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je večeras da će Srbija imati podršku hrvatske vlade da uđe u Evropsku uniju, ali da mora da ispuni sve standarde za ulazak, kao i druge države.

- Srbija mora da usvoji sve one standarde koje smo morali da usvajamo svi mi koji smo pristupali Evropskoj uniji. To smo činili u dugim pregovorima koji su nekad bili dramatični. To nije lak proces i pred Srbijom je vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << težak put - izjavio je Karamarko novinarima u Koprivnici, prenela je agencija Hina.

Pročitajte još:

On je naglasio da Hrvatska ima "neke svoje zahteve koji su logični" i da želi da Srbija bude "kvalitetan član EU" u čemu će joj, kako je rekao, Hrvatska pomoći, ali ne na način da popušta.

Na pitanje hoće li Hrvatska dati "zeleno svetlo" za otvaranje poglavlja 23 (o pravosuđu) pre nego što Srbija povuče sporni zakon o univerzalnoj jurisdikciji za ratne zločine na području bivše SFRJ, Karamarko je odgovorio da Srbija "ne može da glumi mali Hag u ovom delu Evrope".

- Ne pravimo mi Srbiji probleme, ona sama sebi stvara probleme - ocenio je Karamarko.

Hrvatski mediji preneli su večeras da radna grupa unutar Saveta EU koja se bavi pitanjem proširenja skinula s dnevnog reda tačku o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu Srbije zbog izostanka zvaničnog stava Hrvatske o tome.
Pogledaj vesti o: Hag,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.