Karadžić traži lekarski i proveru uslova pritvora

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži lekarski i proveru uslova pritvora

Radovan Karadžić je tražio od pretresnog veća Haškog tribunala da se razmotri njegova zdravstvena situacija i uslovi pritvora.

Haški tribunal je saopštio da je bivši predsednik Republike Srpske zatražio od pretresnog veća da od 1. do 9. juna bude održana statusna konferencija. Karadžić je, takođe, od pretresnog veća tražio i da razmotri to što, kako je naveo, tužilaštvo stalno krši pravila o objavljivanju dokumenata.

Povodom svoje zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << situacije, Karadžić je napomenuo da se njegovo zdravstveno stanje nije popravilo od poslednje statusne konferencije u januaru 2015. godine, kada je reč o problemu s nivoom šećera u krvi.

U saopštenju iz Haškog tribunala navodi se da je Karadžić zatražio održavanje statusne konferencije, pozivajući se na pravilo Haškog tribunala Bis /A/ 65.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.