IZDRŽAVA KAZNU: Vlastimir Đorđević prebačen u Nemačku!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZDRŽAVA KAZNU: Vlastimir Đorđević prebačen u Nemačku!

Đorđević je 2011. godine prvostepenom presudom osuđen na 27 godina zatvora, ali mu je kazna u žalbenom postupku smanjena na 18 godina koju će izdržati u nemačkom zatvoru

HAG - Bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimir Đorđević, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na 18 godina zatvora zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999. godine, služiće kaznu u Nemačkoj, saopštio je Haški trbunal.

U saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje je 30. aprila potpisao predsednik Teodor Meron, navodi da će Đorđević ostati u Tribunalu dok bude čekao prebacivanje u Nemačku, a da će oznaka poverljivosti sa ove odluke biti skinuta kada Đorđevićev transfer u Nemačku bude okončan.

Tribunal saopštava gde će osuđenik služiti kaznu tek kada je završen njegov transfer u tu zemlju.

Đorđević je 2011. godine prvostepenom presudom osuđen na 27 godina zatvora, ali mu je kazna u žalbenom postupku smanjena na 18 godina.

On je osuđen za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Đorđević, koji je u to vreme bio i pomoćnik ministra policije, tereti se da je bio deo udruženog zločinačkog poduhvata sa ciljem da se protera nekoliko stotina hiljada albanskih civila sa Kosova.

Uhapšen je u Budvi u junu 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vlastimir Đorđević služi kaznu u Njemačkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014

Rezidualni mehanizam Haškog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) objavio je povjerljivi nalog izdan još krajem travnja ove godine kojim sudac Theodor Meron određuje Njemačku kao zemlju gdje će srbijanski policijski general Vlastimir Đorđević izdržati ostatak od 18 godina zatvora...Đorđević...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.