IPAK NE DOLAZI U RS  Hag odbio pušštanje Karadžića na privremenu slobodu

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IPAK NE DOLAZI U RS Hag odbio pušštanje Karadžića na privremenu slobodu

Sud u Hagu odbio je zahtev bivššeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude puššten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu.

Teodor Meron, predsednik Mehanizima za međunarodne tribunale, institucije osnovane da završi rad Haškog tribunala, odbio je Karadžićev zahtev da bude pušten na privremenu slobodu, ističući da za to nisu ispunjeni uslovi, saopšteno je iz Haga.

- Rizik odobravanja privremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slobode je veći u slučajevima kada je doneta prvostepena presuda, u odnosu na period kada je suđenje tek u toku. Karadžić je već osuđen na 40 godina i ostaje mu još dugo vremena da odsluži kaznu ukoliko presuda bude potvrđena. Takva situacija predstavlja veliki potsticaj za bekstvo, navodi se u Meronovoj odluci.

Meron je naveo da je "Karadžić u zahtevu izrazio nameru da živi na teritoriji Republike Srpske, a da je garancije da optuženi neće pobeći poslala samo Srbija, ali ne Republika Srpska ili BiH".

Advokat Goran Petronijević, član tima Karadžićeve odbrane, prošle sedmice je za rusku televiziju "Carigrad" izjavio je da su sve garancije od srpskih vlasti već obezbijeđene.

DOLAZI NA POMEN BRATU Karadžića privremeno puštaju na slobodu?

Haški tribunal 24. marta osudio je Karadžića na 40 godina zatvora.

On je zatim zatražio od sudskog mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, te je nemoguće do utvrđenog roka podneti smislenu žalbu".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Izvor: RTS, 31.Maj.2016

Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu, preneli su mediji u regionu. . Teodor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.