Haški tribunal odbacio žalbu generala Ratka Mladića da nema fer suđenje

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal odbacio žalbu generala Ratka Mladića da nema fer suđenje

Žalbeno veće Haškog tribunala odbacilo je kao neosnovanu žalbu komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića da nema fer suđenje i da mu je uskraćena pretpostavka nevinosti, prenosi Srna.

Žalbeno veće smatra da su bez osnova svi argumenti generala Mladića i detaljno podseća na tok njegovog zahteva kojim je tvrdio da mu je sudsko veće povredilo prava na fer i pravično suđenje.

Suđenje generalu Mladiću u Hagu počelo je u maju 2012. godine, a okončano u decembru prošle godine, dok bi prvostepena presuda trebalo da mu bude izrečena do novembra 2017. godine.

Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tribunal odbio tvrdnju Mladićeve odbrane da je suđenje bilo nepravično

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2017

Haški tribunal je danas, kao neutemeljenu, odbacio žalbu odbrane Ratka Mladića u kojoj su branioci tvrdili da je prekršeno njegovo pravo na pravično suđenje...Branioci su u žalbi tvrdili da je to Mladićevo pravo prekršeno time što pravni pomoćnici sudija, koji su učestvovali u sastavljanju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.