Haški tribunal obelodanio uslove pod kojima je Šešelj pušten na privremenu slobodu

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal obelodanio uslove pod kojima je Šešelj pušten na privremenu slobodu

Sudsko veće Haškog Tribunala danas je zvanično obelodanilo uslove pod kojim je na privremenu slobodu pušten lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

U saopštenju iz Haga navodi se da se od Šešelja traži da po dolasku u Srbiju preda pasoš vlastima, da ne stupa u bilo kakav kontakt sa žrtvama i svedocima u procesu protiv njega i da ni na koji način ne pokušava da na njih utiče.

Od lidera radikala se traži i da ni na koji način ne utiče na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravosudnu proceduru i da se pred sudom u Hagu pojavi po upućenom pozivu.

Tribunal je od vlasti Srbije zatražio da Šešelju ne izdaju novi pasoš kojim bi mogao da putuje bez dozvole sudskog veća.

Lider SRS se 12. novembra poslije skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, a Vlada Srbije prethodno je tribunalu dostavila garancije za njegovo oslobođenje.
Pogledaj vesti o: Hag,   Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI POLITIKOLOG O PUŠTANJU ŠEŠELJA: Leš još jednog optuženika Haški tribunal ne može izdržati!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2014

Trenutno, stanje rusko-srpskih odnosa liči na stanje trkača koji očekuje signal za start, a signala nema pa nema, rekao je Oleg Bondarenko..Ruski politikolog Oleg Bondarenko u svom autorskom tekstu navodi zašto je neophodno da Rusija napravi korak u susret Srbiji kao i i promeni američke politike...

Nastavak na Kurir...

Hag objelodanio uslove puštanja Šešelja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2014

Sudsko vijeće Haškog Tribunala danas je zvanično objelodanilo uslove pod kojim je na privremenu slobodu pušten optuženi za ratne zločine Vojislav Šešelj...U saopštenju iz Haga navodi se da se od Šešelja traži da po dolasku u Srbiju preda pasoš vlastima, da ne stupa u bilo kakav kontakt sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.