Haški sud potvrdio doživotni zatvor za Popovića i Bearu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud potvrdio doživotni zatvor za Popovića i Bearu

Žalbeno veće Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor dvojicu visokih oficira bivše Vojske Republike Srpske, Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu zbog genocida nad muslimanima u Srebrenici 1995. godine.

To je prva konačna osuda za genocid koju je ovaj sud izrekao, prenosi AP.

Žalbeno veće je odlučivalo na osnovu žalbe Popovića i Beare na presudu iz 2010, kojom su osuđeni na doživotni zatvor >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zbog učešća u srebreničkom masakru.

I kod Popovića i kod Beare današnjom odlukom je ukinut manji deo presude iz 2010, ali je predsedavajući sudija Patrik Robinson ipak potvrdio kaznu doživotnog zatvora za obojicu bivših oficira.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Žigosanje generala

Izvor: Politika, 30.Jan.2015

Juče je Haški tribunal potvrdio doživotnu presudu dvojici visokih oficira Vojske Republike Srpske zbog genocida u Srebrenici. Tribunal je tako ispisao stranice nove istorije, imajući u vidu da je reč o prvim konačnim presudama ovog suda za zločin genocida. Za ovako ozbiljnu odluku svakako su bili...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.