Hag zahteva hapšenje Šešelja

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag zahteva hapšenje Šešelja

Žalbeno veće Haškog tribunala zahteva od Vlade Srbije da uhapsi Vojislava Šešelja i da ga izruči 26. maja, a njegovo zdravstveno stanje to ne može sprečiti.

Kako navodi beogradski dnevnik “Politika“, prema zahtevu koji je dostavljen Ministarstvu pravde, a u koji je "Politika" imala uvid, Šešeljevo zdravstveno stanje nije razlog za njegovo neizručenje jer "njegovo zdravlje ne bi uopšte moralo da bude narušeno povratkom u Hag".

U dokumentu piše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je Šešelj u odgovoru Tribunalu naveo da se nije ogrešio o nalog Pretresnog veća da bude pušten na privremenu slobodu, da ne postoji opasnost od njegovog bekstva, da nije uticao na svedoke i da ni jedan svedok nije ugrožen.

Istaknuto je i da je žalbeno veće, pošto je zaključilo da je pretresno veće pogrešilo time što nije povuklo odluku o Šešeljevom puštanju, poništilo odluku pretresnog veća od 13. januara i izdalo nalog da se ona smesta povuče i naloži njegov povratak.

Nalog Žalbenog veća nisu potpisala dvojica od pet sudija - Bahtijar Tuzmukhamedov i Kofi Kuelio Afanđe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šešelj: Vlast nek radi šta hoće, ja pripremam Otadžbinski kongres

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2015, 00:44

Stigao je zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu. To je danas potvrdio ministar pravde, Nikola Selaković tokom sastanka sa glavnim tužiocem, Seržom Bramercom. Vojislav Šešelj nema vreme, kako kaže, time da se bavi i kaže da je na vlasti odluka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.