Hag potvrdio: Karadžiću uklonjena žučna kesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag potvrdio: Karadžiću uklonjena žučna kesa

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić podvrgnut je u Hagu, gde čeka presudu pod optužbama za zločine nad muslimanima i Hrvatima u BiH, operaciji uklanjanja žučne kese, saopštio je danas sud u Hagu.

U dokumentima koje je danas objavio sud, Karadžić je operisan 27. avgusta u jednoj holandskoj bolnici, nakon što su ispitivanja ukazala na upalu žučne kese.

Karadžić je već sledećeg dana vraćen u medicinsko odeljenje pritvorske jedinice u Hagu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je uhapšen je u julu 2008. godine, nakon višegodišnjeg skrivanja pod lažnim identitetom "doktora Dabića" i nedelju dana kasnije izručen tribunalu od kada se nalazi u pritvorskoj jedinici.

Optužnicom haškog tužilaštva Karadžić se tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.