Hag: Tužilaštvo protiv privremenog puštanja Karadžića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Tužilaštvo protiv privremenog puštanja Karadžića

Haško tužiteljstvo na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) usprotivilo se zahtjevu ratnog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića – da ga se privremeno pusti na slobodu iz haškog pritvora tijekom žalbenog procesa – do drugostupanjske, konačne presude.

Osim što se smatra da bi puštanje iz haškog pritvora bilo neprimjereno - samo 6 tjedana od izricanja prvostupanjske presude – jer bi smanjilo povjerenje žrtava i svjedoka u provoditelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << međunarodne pravde, optužba je zatražila od Žalbenog vijeća da odbaci zahtjev – i zbog mogućnosti bijega optuženog.

Radovan Karadžić je osuđen 24.marta za najteže ratne zločine  na 40 godina zatvora i to za genocid, progon kao zločin protiv čovječnosti, istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti, ubistvo kao zločin protiv čovječnosti, ubistvo kao kršenje zakona ili običaja ratovanja, deportacije kao zločin protiv čovječnosti, nehumana djela, prisilno premještanje kao zločin protiv čovječnosti, širenje terora kao kršenje zakona ili običaja ratovanja, protivpravni napadi na civile, te kršenje zakona ili običaja ratovanja i uzimanje talaca kao kršenje zakona ili običaja ratovanja.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.