Epilog spora Srbija-Hrvatska do februara

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog spora Srbija-Hrvatska do februara

HAG - Predsjednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka, najavio je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da će presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biti donesena prije obvavljanja sudskog vijeća u februaru.

Podsjećajući da je u martu u sudu održana javna rasprava tokom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, Tomka je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da se sada raspravlja o ovom slučaju i da je u toku rad na izradi presude.

Glavna javna rasprava u Hagu po tužbi koju je Hrvatska podnijela protiv SRЈ 1999. i protivtužbi kojom je 2010. uzvratila Srbija kao pravna nasljednica SRЈ, održana je od 3. marta do 1. aprila ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.