Ađijus: Haški tribunal ispunio svoju misiju

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2017, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ađijus: Haški tribunal ispunio svoju misiju

Predsednik Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru Jugoslavije (ICTY) Karmel Ađijus ocenio je da je Haški tribunal ispunio svoju misiju u procesuiranju najodgovornijih za ratne zločine.

„Sud je ispunio svoju misiju. Neki nisu zadovoljni, a neki su izuzetno zadovoljni onim što smo postigli. Naš zadatak nije bio da ispunjavamo želje ove ili one strane, bilo koga, već da one koji su najodgovorniji za zločine koji su počinjeni za vreme sukoba, privedemo pravdi. Ja smatram da smo mi to uradili“, rekao je Ađijus tokom posete Sarajevu.

On je naveo da zadatak Haškog tribunala, koji sa radom prestaje krajem godine, nije bio da procesuira sve odgovorne za ratne zločine. Sada je odgovornost svake od tri države da procesuiraju i krivično gone počinitelje ratnih zločina, objasnio je haški sudija, prenosi Hina.

„Bez pravde nema mira, a sve dok nema pravde, neće biti mira“, rekao je Ađijus i dodao da treba požuriti jer je prošlo četvrt veka od tih događaja.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.