Zaboravili na otete na Kosovu

Izvor: B92, 03.Maj.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaboravili na otete na Kosovu"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM ocenilo je da je Srbija zaboravila na Srbe otete u južnoj pokrajini.

Udruženje je zapitalo predstavnike Vlade Srbije zašto ne traže hapšenje kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija, "dokazanog predratnog, ratnog i posleratnog zločinca".

"Šta je Hašim Tači za vas? Zašto ste ga upozoravali da će biti uhapšen ako dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beograd? Da li je on zločinac samo za Beograd, dok u Briselu, Beču, Vašingtonu, Prištini za istim stolom potpisujete nekakve sporazume?", navodi se u saopštenju tog udruženja, povodom izjava Tačija "Bečkom standardu" u kojima od Srbije traži izvinjenje za žrtve rata na Kosovu 90-tih godina i najavljuje podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid.

"Da li ste nekada od Tačija tražili da oslobodi kidnapovane Srbe iz 1998, 1999, 2000. godine i zašto je država Srbija protiv Ustava, zakona, morala i interesa porodica otetih Srba iz srpskih zatvora oslobodila 2.108 zločinaca i terorista i time potpisala smrtnu presudu našim otetim članovima porodica", zapitalo je to udruženje.

Reagujući na stavove Kancelarije za Kosovo i Metohiju Srbije u kojima se ističe da Tačijeve bučne izjave skreću pažnju sa važnih pitanja, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zapitalo je predstavnike Vlade Srbije "šta je za njih važnije od ljudskih života?".

Oni pitaju i "da li je najbitnija tema formiranje Zajednice srpskih opština(ZSO) i da li će te 'srpske opštine' raditi po Ustavu i zakonu Srbije ili takozvane Republike Kosovo?".

To udruženje je zapitalo i da li je pravedno to što su srpski generali predati Haškom tribunalu, "a sa generalima UČK-dokazanim zločincima, potpisujete nekakve sporazume o dobrosusedskim odnosima kako je zahtevala Evropska Unija?".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Udruženje: Srbija zaboravila na otete na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2015

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocenilo je danas da je Srbija zaboravila na Srbe otete u južnoj pokrajini i zapitala predstavnike Vlade Srbije zašto ne traže hapšenje kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija, "dokazanog predratnog, ratnog i posleratnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.