Vulin: Tači pokušava da pokvari Vučićevu posetu Tirani

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tači pokušava da pokvari Vučićevu posetu Tirani

27.05.2015. -

Izjava Hašima Tačija, da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid, usmerena je prvenstveno da oteža i ako je moguće pokvari posetu premijera Aleksandra Vučića Tirani, izjavio je sinoć ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

„Ko god poznaje politiku kosovskih Albanaca, zna da ovakve stvari oni nikada ne govore slučajno i da ih vrlo retko govore iz svoje glave. Politika kosovskih Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je bliska sa onim dronom, uvek se ispaljuje iz tuđe ruke“, rekao je Vulin Tanjugu.

Prema njegovim rečima, to predstavlja pokušaj da se Vučićeva poseta učini nemogućom i težom nego što inače jeste, a istovremeno pokušaj da se Srbiji oteža Briselski dijalog.

Ipak, kako je rekao, svi znaju koliko je Srbija okrenuta stabilnosti i miru i slobodno se može reći da se, za razliku od većine zemalja u regionu, Srbija ističe svojom političkom i ekonomskom stabilnošću.

„Ideje Hašima Tačija nisu nam nepoznate. Ipak, biće mnogo bolje da se on posveti osnivanju Specijalnog suda da mu ga ne bi osnivali na Savetu bezbednosti i da objasni svoju ulogu u vremenu koje je prethodilo NATO bombardovanju i vremenu posle bombardovanja“, poručio je ministar.

Vulin je ocenio da izveštaj Dika Martija nije nešto što bi Tači mogao da zaboravi i da bi, pre nego što pomisli da tuži Srbiju za genocid, najpre trebalo da odgovori na pitanja iz Martijevog izveštaja.

„To je nešto što će morati da dokaže i evo mu sjajne prilike, samo neka pomogne da se Specijalni sud osnuje“, rekao je Vulin, navodeći da je očigledno da ima puno istine u onome što je Dik Marti govorio, čim Hašim Tači ima „ovolike probleme sa osnivanjem Specijalnog suda“.

„Pre nego što pomisli da tuži Srbiju za genocid, iako to i ne može da uradi, jer Kosovo nije država, niti će biti, neka se ipak pobrine da na Specijalnom sudu objasni šta je on sa svojim saborcima radio na KiM pre, za vreme i posle bombardovanja, neka objasni gde su nestali Srbi, gde su pobijeni Srbi, gde su pobijeni Albanci koji nisu mislili kao on“, poručio je Vulin.

sputnik

Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.