Tačijevi ministri sutra u Beogradu

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijevi ministri sutra u Beogradu

Kosovski ministri spoljnih poslova i ekonomskog razvoja, Enver Hodžaj i Fadilj Ismailji, učestvovaće na sutrašnjem ministarskom sastanku zemalja regiona.

To je na današnjoj sednici Vlade Kosova saopštio premijer Hašim Tači.

"U okviru susreta koji su organizovani u Berlinu na nivou premijera zemalja regiona, na sutrašnji sastanak koji se održava na ministarskom nivou u Beograd će putovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministri Fadilj Ismalji, ministar ekonomskog razvoja i ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj. Oni će na sastanku biti u istom svojstvu kao i ministri drugih država regiona", rekao je premijer Kosova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da će taj skup biti održan po takozvanoj Gimnih formuli, koja predviđa da učesnici budu predstavljeni samo svojim imenom, odnosno da neće biti "statusno problematičnih pitanja".

Prema Dačićevim rečima, glavna tema regionalne konferencije biće ekonomsko upravljanje, zbog čega su pozvani ministri ekonomija ili finansija, ministri spoljnih poslova zemalja regiona, a da će EU predstavljati komesar za proširenje Štefan File.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj i Ismailji putuju u Beograd na sastanak

Izvor: Beta, 22.Okt.2014

PRIŠTINA, 22. oktobra 2014. (Beta) - Kosovski ministri spoljnih poslova i ekonomskog razvoja, Enver Hodžaj i Fadilj Ismailji, otputovaće u sredu uveče Beograd kako bi učestvovali na sutrašnjem ministarskom sastanku zemalja regiona..

Nastavak na Beta...

Kosovski ministri u Srbiji

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je da njegovo učesće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjia na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Hodžaj i Ismajlji su oko 18 časova...

Nastavak na Mondo...

Tači: Zbogom, baronice Ešton

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 13:28

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Briselu da su vlasti u Prištini opredeljene za dijalog s Beogradom i u budućnosti, i da žele mir...Foto: Beta, Armenija Zajmi Besevic..Tači je to rekao posle oproštajnog susreta s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, koja je odala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.