Tači sazvao sednicu kosovskog parlamenta za 3. avgust

Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači sazvao sednicu kosovskog parlamenta za 3. avgust

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači zakazao je konstitutivnu sednicu parlamenta za 3. avgust, prenosi "Portalb".

Tači je tu odluku doneo neposredno nakon konsultacija koje je obavio danas u Prištini, a na koje su došli samo predstavnici velike, takozvane "ratne koalicije", okupljene oko njegove DPK i neke manjinske zajednice.

Sednica parlamenta zakazana je za 3. avgust >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u 10 sati.

Tači je posle sastanka koga su bojkotovali predstavnici Pokreta "Samoopredeljenje", koalicije oko Demokratskog saveza Kosova i Srpske liste, rekao da će ustavni i zakonski rokovi za konstituisanje Skupštine Kosova biti ispoštovani, a da će sednica biti zakazana u koordinaciji sa političkim strankama koje su zastupljene u parlamentu.

Po Ustavu Kosova, konstitutivna sednica skupštine treba da bude zakazana u roku od 30 dana od potvrđivanja rezultata izbora, odnosno najkasnije do 7. avgusta.

Pokret "Samoopredeljenje" i koalicija oko Demokratskog saveza Kosova optužili su Tačija da "odlaže" zakazivanje konstitutivne sednice zbog, kako su naveli, "nemogućnosti koalicije oko Demokratske partije Kosova da obezbedi 61 neophodan glas".

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metoiji održani su 11. juna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tači: Konstitutivna sednica Skupštine Kosova 3. avgusta

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači zakazao je konstitutivnu sednicu šestog saziva Skupštine Kosova za četvrtak, 3. avgust...Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, on je predsednika i predsedništvo prethodnog saziva parlamenta Kosova uputio da izvrše pripreme za održavanje konsititutivne sednice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.