Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija da se izvini za užase iz prošlosti

Šef kosovske diplomatije Hašim Tači rekao je da bi Srbija trebalo da postupi po uzoru na Vilija Branta i da se, kako je rekao, izvini za "užase iz prošlosti".

On tvrdi da Priština formira sud za ratne zločine kako bi pokazala da se Kosovo angažuje za pravednost i suočavanje sa prošlošću, što, kako je rekao, očekuje i od Srbije.

Tači smatra da se Evropska unija ne stavlja jednostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na stranu Srbije, već se angažuje za razumijevanje i integraciju Balkana u EU.

Mustafa je ranije rekao da se EU nepravedo odnosi prema Prištini u odnosu na Srbiju, kojoj je, kako je rekao, obećala otvaranje prvih poglavlja u okviru pregovora o priključenju EU.

Tači je u intervjuu za njemački Bild rekao da je pomirenje sa Srbijom na dobrom putu, ali će napredovati korak po korak tek kada se Srbija izvini Albancima, po uzoru na Branta u Varšavskom getu.

"Mi (Kosovo) smo deo Evrope. Mi imamo jedan veliki razvojni potencijal od koga cela EU može profitirati", naveo je Tači.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.