Tači: Ove godine ćemo aplicirati za članstvo u Unesku i Savetu Evrope

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Ove godine ćemo aplicirati za članstvo u Unesku i Savetu Evrope

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će Kosovo još jednom aplicirati za članstvo u Unesku, ali i Savetu Evrope.
"Kosovo će ove godine podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope i Unesku", rekao je Tači prištinskom listu "Epoka e re".

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je tom listu da je njegovo ministarstvo razvilo plan za ovu godinu, kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će podneti zahtev za članstvo u nekoliko međunarodnih organizacija.
"U narednim nedeljama imaćemo dobru vest. Kosovo će postati član neke međunarodne organizacije, na čemu smo intenzivno radili", rekao je Hodžaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Imamo plan, 2017. zahtev za Unesko i Savet Evrope

Izvor: B92, 19.Feb.2017

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će Kosovo još jednom aplicirati za članstvo u Unesku i Savetu Evrope, preneo je RTS..."Kosovo će ove godine podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope i Unesku", rekao je Tači prištinskom listu "Epoka e re"...Kosovski ministar spoljnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.