Tači: Od životne važnosti i za Srbiju i za Kosovo je pitanje nestalih

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Od životne važnosti i za Srbiju i za Kosovo je pitanje nestalih

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je pitanje koje je od životne važnosti i za Srbiju i za Kosovo je pitanje nestalih na kome obe strane treba da rade.

"Ne treba samo da optužujemo jedni druge, već kao prvo da preduzmemo odgovornost, svaka strana za sebe", rekao je predsednik Kosova. Kosovo će pred Međunarodnim sudom pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tek otvoriti poglavlje pronalaženja pravde za genocid izvršen u vreme predsednika Srbije Slobodana Milošević, izjavio je Tači u intervjuu za "Danas".

Kosovo za tu tužbu veoma dobro pripremilo, rekao je Tači i dodao da "zemlja na čijem je čelu ne može da bude blokirana prošlošću a ni da se hrani istorijom.

Tači je naveo da je šokiran jezikom u beogradskim tabloidima ali i jezikom pojedinih političara koji koriste kada govore o Kosovu.

I kampanja Srbije protiv učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije ima rasistički prizvuk, rekao je on i dodao da je to za žaljenje.

Tači je naveo da su severu Kosova, odluke koje je on doneo kao premijer na integraciji severa tokom briselskog dijaloga donele "dividendu mira" i omekšale situaciju.

Rekao je da mir nije dovoljan, da postoji potreba za novim radnim mestima, za razvijenom privredom, jasnom situacijom, i razmenom između dva naroda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Pitanje nestalih životno važno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je pitanje koje je od životne važnosti i za Srbiju i za Kosovo je pitanje nestalih na kome obe strane treba da rade..."Ne treba samo da optužujemo jedni druge, već kao prvo da preduzmemo odgovornost, svaka strana za sebe", rekao je predsednik Kosova. Kosovo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tači: Obe strane da preuzmu odgovornost za pitanje nestalih

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016, 00:42

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je pitanje koje je od životne važnosti i za Srbiju i za Kosovo je pitanje nestalih na kome obe strane treba da rade..."Ne treba samo da optužujemo jedni druge, već kao prvo da preduzmemo odgovornost, svaka strana za sebe", rekao je predsednik Kosova...Kosovo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.