S Kosova u Makedoniju uz ličnu kartu

Izvor: B92, 08.Feb.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Kosova u Makedoniju uz ličnu kartu

Priština -- Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači i šef makedonske diplomatije Nikola Poposki potpisali sporazum o prelasku granice samo s biometrijskom ličnom kartom

Potpisan je i sporazum o otvaranju novog drumskog prelaza Belanovce-Stančić.

Tači je na konferenciji za medije rekao da je prioritet Kosova "saradnja sa susednim zemljama" kako bi se obezbedio mir i stabilnost u regionu, kao i integracija celog zapadnog Balkana u EU i NATO.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Kosovo i Makedonija dele zajedničke evroatlantske vrednosti i interese, stoga ćemo biti partneri u naporima da dobijemo članstvo u ključnim zapadnim organizacijama i mehanizmima", rekao je Tači, objavljeno je na sajtu kosovskog ministarstva spoljnih poslova.

Poposki je rekao da je u interesu Makedonije da Kosovo "kao sused bude stabilno i prosperitetno".

Makedonija priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.